Elektronisk fakturahantering

Förenkla och effektivisera

Idag får du säkert fakturor på fler olika sätt; på papper, via e-post eller som e-fakturor. Att olika leverantörer skickar fakturor på olika sätt kan skapa problem, då det är flera olika rutiner som måste fungera på ditt företag.

Elektronisk fakturahantering förenklar arbetet avsevärt, eftersom du kan välja att hantera alla fakturor elektroniskt, oavsett hur respektive leverantör skickar sina fakturor.

Säker hantering

En faktura som kommer på papper eller via e-post måste gå igenom ett antal manuella moment, vilket kan skapa fel. Det är lätt hänt att ett belopp, datum eller förfallodag blir felaktigt när fakturan ska registreras i företagets ekonomisystem.

Med elektronisk fakturahantering skannas alla fakturor som inte är e-fakturor från början. Vid skanningen tolkas fakturorna, vilket innebär att alla uppgifter automatiskt förs in i systemet. Behovet av manuell registrering försvinner alltså helt och risken för att du ska missa en betalning minskar avsevärt.

Nå dina fakturor när och var du vill

Alla fakturor hanteras i ett och samma system, med matchning mot leveranser, kontroll, kontering och attestering i ett lättanvänt flöde. Du bestämmer enkelt vilka personer som ska få åtkomst till olika funktioner.

All information är sökbar online och du når systemet enkelt via din dator, surfplatta eller smartphone. Givetvis är det inte bara de aktuella fakturorna som är tillgängliga. Tiden då du var tvungen att leta i pärmar för att hitta information är förbi, all historik är enkelt att ta fram, när och var du vill.

För alla typer av företag

Elektronisk fakturahantering har tidigare varit förbehållet större företag, men med vår lösning spelar det ingen roll hur stort ditt företag är. Systemet går också att integrera med de flesta ekonomisystem som finns på marknaden.

Redovisning och bokföring är grunden i Diem Ekonomibyrå

Att hantera leverantörsfakturor är mycket viktigt, men samtidigt också mycket tidskrävande. Med en elektronisk fakturahantering sparar du både tid och pengar. Risken för att fakturor ska bli obetalda minskar dessutom avsevärt.

Vill du veta mer om elektronisk fakturahantering?

Kontakta oss, så berättar vi mer om vad Diem kan göra för dig och ditt företag.

Mia Kaneberg Schön
070-652 47 95
Inger Torstensson